3 exempel på naturliga produkter

När jag berättar folk om att jag som regel uteslutande använder naturliga produkter i min vardag så blir de lite förvirrade. För vad är naturliga produkter egentligen helt precist? Det kan vara svårt att svara på eftersom det kan vara flera olika saker. Den konkreta definitionen måste dock vara att det är produkter som har sitt ursprung i naturliga ingredienser. I denna artikeln kommer jag att ge er tre olika produkter som alla är ”naturliga”.

Kan du gissa vilka? Läs med här.

Smink, hudkrämer m.m.

Smink, hudkrämer och kosmetik är nog det första du tänker på när jag säger naturliga produkter. Och det är egentligen mycket normalt – det är det första som jag förbinder det med. Men det är också där vi använder flest kemikalier som kommer i direkt kontakt med huden. Av samma anledning är jag också extra uppmärksam på att välja några bra produkter när det kommer till kosmetik. Det är oftast lite dyrare men de är också av mycket högre kvalitet. Vi har gjort några recensioner av sådana produkter på vår hemsida som du kan titta på.

Livsmedel – tänk ekologiskt

Livsmedel ska naturligtvis och vara naturliga – det säger ju sig självt? När jag går ned i den lokala Ica butiken så vill jag ju inte ha äpplen som är besprutade med 110 olika kemikalier, bara för att de kan hålla sig lite längre. Om du dock är illa tvunget att köpa besprutade äpplen så se till att skala dem först så du kan undgå de flesta av kemikalierna. Chiafrön är ett lite annorlunda exempel, de flesta av mina vänner vet inte att det också finns ekologiska chiafrön. De antar att alla chiafrön är ekologiska eftersom de är organiska, men så är inte tillfället.

Gödningsmedel

Gödning är en av de mest naturliga produkter vi kan hitta. Gödningsmedel består oftast av kompost, djurexkrement eller liknande. Det som naturlig gödning kort sagt gör är att ge dina plantor eller liknande de näringsämnen de behöver för att de kan gro ordentligt. Det kan vara allt ifrån väte fosfor och kalium.

Precis som med allt annat så kan du naturligtvis få kemiska gödningsmedel. Men om du är precis som mig så vill du helst återanvända så mycket som möjligt, så gör en liten kompost därhemma där du kan slänga frukt, gammal sallad och trädgårdsavfall i. Det blir med tiden omgjort till kompost som är ett superbra alternativ till kemiska gödningsmedel.

Det ger en lite att tänka på. Det finns ju egentligen många olika sätt att undgå kemikalier i vardagen – detta var blott tre olika exempel på produkter som du utan större problem kan få tag i naturligt. Det sparar både dig och miljön för en massa förorening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright nm foodtruck 2019
Shale theme by Siteturner